Thursday, November 12, 2009

Taşınma

2 yıldan fazla bir süredir yaşadığım Lecco şehrinden iş bulma amacıyla büyük şehre göç ettim. Lecco tam bir sayfiye yeriydi. Hep bizim Kaş’a benzetmişimdir. Hafta sonları çevre şehirlerden ve İsviçre’den gelen ve durmadan dondurma yalayan insanlarla dolu olurdu. Elbette küçük şehirlerin handikaplarını da barındırmaktaydı kendisi. Yabancıların entegrasyonu bir hayli zordu ama öğrenci kominitesi olarak gayet güzel günler geçirdik. Buna ek olarak taşınmamın ilk günlerinden itibaren şunu da fark ediyorum ki, orada insanlar her şeye rağmen birbirlerine daha çok güveniyorlardı. Milano’da ise bir metropolün doğasında olan çekingenlikler var.

Evimiz de tarihi bir noktaya yakın sayılır. Musollini’nin Kominist partizanlar tarafından yakalanıp asıldığı meydana uzak değiliz (Link).Her ne kadar A.B.D. yer yer bu olayı da kendi artıları arasında göstermeye çalışsa da başarı partizanlarındır.

Bugün buralar komple yabancılarla dolu. Helal marketlerden, Çinli berberlere, Türk kebabçılar’dan Meksika restoranlarına kadar...Yine de şu kriz bitse de yükselen milliyetçilik trendleri bir son bulsa çok sevineceğim.

3 comments:

özgür evren said...

abi çok acayip, Mussolini'yi yakalayamasalardı, Hitler de benim başıma bu gelemez deyip intihar etmeyecekti belki filan...
tarihin göbeğinde yaşamak hoş bi duygu di mi :) sağol link için

ovgu said...

Halkların kendi liderlerini bu hale sokması ne ilginç?
Ama bu olay Hitler'i gerçekten tırstırmış.

özgür evren said...

Gerçekten...

İnsanların etraflarında olanı biteni bilmesi, iyiyi kötüyü ayırt edip ona göre tavır alabilmeleri çok iyi...
iyi de, bu da aslında basın özgürlüğü de bir koşulu olacak şekilde, bilinçli halk nasıl yetiştirilir'e gidiyor....