Monday, January 11, 2010

BBC Bunu Yapmayacaktın.

Screamers (2006 film)Image via Wikipedia

Biliyoruz, BBC bir belgesel yaptığında on numara prodüksüyon koyuyor ortaya. Adamlar "zaman makinası bulundu" dese, soru sormam inanırım. Ancak bu sefer biraz fazla olmuş. Daha önce bu konuda yazdığım için kısa tutacağım. Ancak bu propaganda filmi maalesef olmamış, BBC'ye yakışmamış. İşin kötü tarafı, bir çok kişinin sorgusuz-sualsiz inanacak olması. Zaten Avrupa'da gördüğüm kadarıyla bir çok kişi tarafından tartışılmıyor bile artık. Özellikle diasporanın kuvvetli olduğu ülkelerde okullarda öğretildiği için, bu olay onların gözünde artık çok net ve suçluyuz.
Ancak bu belgesel olaya yeni bir boyut katmış. Bu yüzyılda yaşanan bütün soykırımların nedeni biz olmuşuz. Bunu da Hitler'in: "kill without mercy. Who today remembers the extermination of the Armenians?" sözüne dayandırmışlar. Ancak bu söz belgelerden daha çok bir gazetecinin yorumuna dayanıyor. (Bknz: Wiki)

Bir de SOAD fanlarının bazılarında: "Yeah, these guys are cool, you know" şeklinde bir inanmışlık var ki insanın iyiden canını sıkıyor.

İşte belgeselin linki: http://www.youtube.com/watch?v=EpHkzwE4qzg
Reblog this post [with Zemanta]

4 comments:

Alper said...

ben can dundardan konuda duzgun bir belgesel bekliyorum

Alper said...
This comment has been removed by the author.
Alper said...

wikipedia ya bu konularda guvenilemiyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Screamers_%282006_film%29

"Screamers is a 2006 documentary by director Carla Garapedian. [1] The film explores why genocides have recurred into the modern day, and involves the band System of a Down, Serj Tankian's grandfather (who is an Armenian Genocide survivor), the human rights activist and journalist Professor Samantha Power, and various people involved with genocides in Rwanda and Darfur. Screamers also examines genocide denial in current day Turkey, and the trend of neutrality that the United States generally holds towards genocide. [2]"

Screamers'ı izleyenler bilecektir, filmin soykırımların gunumuze kadar nasil geldigini ve tarihini anlattigini soylemek yanlistir. Filmin tamamında, ermeni ve turklerden bahsedilmektedir. wikipedia'da gecen "Screamers also examines genocide denial in current day Turkey" lafi ayrıca cok komik kacmaktadir. Madem propoganda filmi yapmissiniz, acik acik soyleyin filmin neyi anlattigini, niye kıvırıyosunuz ki?

Alper said...

the last but not least;


Who deny the Armenian Genocide be imprisoned up to five years and fined 45,000 euros.

-French Parliement



uu.. what even makes you so worried to state that? If you are so sure, let people deny it! In the end, you must have enough arguments to refute it.