Thursday, October 7, 2010

Sahte vs Gerçek


Blogum nasıl daha fazla okunur diye sağa sola sorarken çoğu kişiden blogumda daha fazla cinselliğe yer vermemin işe yarayacağı yönünde yorumlar alıyordum. Tabi ki bu blog +18 değil. Ne yapsam etsem derken bugün "erkek silikonlu memeyle doğal olanı ayırt edemez" adlı habere rastladım. Bunu konu edinmeye karar verdim. Doktor tabi ki ekmek yediği hususta "hemen anlaşılır" diyemez. Ama Google'da yaptığım aramalarda Türk erkeklerinin bu konuya çalışmada kaynak sıkıntısı çekebileceğini farkedip, literatüre katkım olsun istedim. Şöyle ki:
how to differentiate fake boops?
silikonlu göğüs nasıl ayırt edilir?
sorularımızı Google'da arattığımızda yerli kaynak sıkıntısı hemen göze çarpıyor. Hatta Türkçe aramada ilk çıkan başlık "burun ameliyatı" konusunda. Buradan bakınca doktorumuzun haklı olabileceği akla geliyor. Ülkemizde kaynak sıkıntısına bağlı olarak bu konuda açık var. Gerçi onca cinsel-seksüel sıkıntı arasında bu konu ne derece önemlidir bilemem ama gençlerimize kaynak sunmamız lazım.

Şimdi yazarken aklıma şu da geldi aslında; göğüs ameliyatlı olsa ne olur, olmasa ne olur? Sonuçta burun gibi değil. Burnumuzu her gün yüzlerce kişi görüyor, oysa göğüsler bizim gibi orta paraleldeki ülkelerde iklim nedeniyle 8 ay nadasa bırakılıyor. İşti-güçtü-sosyal baskı derken bu nadas süresi neredeyse 1 hafta yaz tatili hariç bütün seneye yayılıyor. O nedenle bence doktorların "Türk erkeği silikonu ayırt edemez" tezinin temeli de burada yatıyor. Koyun postu gibi kazağın altında ayırt edilemez tabi ki...Mesela Suudi bir doktor: "Silikonlu göğüsü ayırt eden ölür" dese, hangimiz hayır diyebiliriz ki buna, bence de ölür. O coğrafyalar sıcak olmasına rağmen nadasa bırakma bir ömür sürüyor adeta. Hatta buna nadas da demeyelim, atıl durumda kalmak diyelim. Temeli atılıp, hiç elektrik üretemeyen barajlar gibi...Batılı literatürde konuya daha çok yer ayrılmasının nedenini burada aramak lazım gibi. Sonuçta dekolte çok daha yaygın. "Avrupa 'da kızlar teklif ediyor" tadında yeni bir mit yaratmayayım ama gerçekleri de saklamanın tıbba bir faydası yok. Sonuçta Avrupa kadını daha dişi ve bu dişilik daha uzun yıllara yayılıyor. Bizde belli bir yaşa kadar yasaklar var zaten, sonra da evlendin, çocuk yaptın, kendini onlara adadın, dişilik bitiyor. Ben sokakta yürürken bazen kadınımızı görüyorum da etek veya başörtüsü olmasa erkek sanacağım tipler oluyor. Suçlu erkekler mi kadınlar mı başkası tartışsın ama bir noktada gerçekçi olmak lazım, "göğüs ameliyatı anlaşılır mı?"dan çok önce çözeceğimiz büyük sıkıntılarımız var. Mesela bekaret. Ama dert etmeyin çözülmüşü var ve artık Türkiye'de: Yapay kızlık zarı.

Üstün japon teknolojisinin bir ürünü ve satıldığı müslüman ülkelerde patlama yapıyor. Sitenin yalancısıyım ama Mısır'da 2006-2008 arası prezervatif kadar çok satılmış bu ürün. Sitenin içeriği de pek bi eğlenceli, sıkılmadan okunabilir. Sitenin müşteri yorumları bölümü okunursa ürünün nasıl bir seviç yarattığı, yeri geldiğinde hayat kurtardığı "Kan var mı kan, önemli olan kan" tarzı yorumlardan anlaşılabilir. Japon fantazi olsun diye yapmış ama burda hayat kurtarıyor...Ticarete atılmak isteyen varsa bir tiyo olsun benden, bu ürün satılır. Yakında Türk doktorlarının : "Yapay kızlık zarı ayırt edilebilir mi?" açıklamalarını beklemekteyim. O zaman tekrar yazarız ama şu aşamada diyeceğim son söz; gereklilik durumları hariç (kanser vb) göğüse silikon taktırma ameliyatı ülkemiz koşullarında pek işlevli değildir. Sonuçta aynı yatırım burna veya gıdıdan yağ aldırmaya yapılsa daha randımanlı olur. İnsanların dikkatini 11 ay nadasa bırakılan bir nokadan çekmek, suratın ortasındaki bir organla çekmekten daha zordur. Sen önce bi dikkat çek, iş o raddeye gelirse bir daha düşünürsün.

Doktorların bu iddiasına karşı bilimsel araştırma yapmak boynumuzun borcu. Şimdi öncelikle eğitim videolarını izleyip ardından aşağıda linkini vereceğim fake-real (yapılmış-gerçek) testini yapınız ve seviyenizi görünüz. İnsan ancak nerde olduğunu bilirse kendini geliştirebilir. Şimdiden uyarayım test materyali çıplak kadın göğsü ihtiva eder. Türk örfüne ve Türk erkeğinin sosyal çevresine uygun test de hazırlanırsa buraya koyarız. Bu arada test sonuçlarını yorum olarak bekliyorum.

Gözler numaratörde, bakalım blog yapay kızlık zarı ve silikon meme içeriğiyle beklenen patlamayı yapacak mı? En azından bu başlık aratıldığında uzman görüşü almak iseyenler bloguma girip bi bakacak...Hayal kırıklığına uğrayan olursa üzgünüm, kabul edeyim pek bilimsel olmadı, bodur kaldı...

Fake-Real Testi




8 comments:

gözde said...

20'de 16, fena değilim sanırım. Yalnız testin sonunda "you are natural" dedi. Ne demek istedi pek çözemedim, herhalde ayırt etme üzerine doğal bir yeteneğim olduğunu ima etti..

Can Ozer said...

Ovgu blogunu zaten dikkatle takip ediyordum, ama bu calisman ozellikle hosuma gitti. Testten 20'de 3 yapabildim yalniz. Memeler uzerinde daha fazla calismam lazim, "sex sells" mottosunu benimsemeni de ozellikle tebrik ederim. Benim gibi meme duskunleri icin cok guzel bi calisma olmus, devamini beklerim.

özgür evren said...

20'de 15...Antalya orta enlemlerden biraz daha sicak oldugundan olacak fena bir skor yakalamadim... burada ekim ayi ve halen disarda meme var... sanirim skor bununla baglantili...
Meme duskunu Can'a sevgilerimi sunar antalya'ya tasinmasini temenni ederim... miami gibi memleket...

Alper said...

16/20,

en cok 4-14-17-20 yi fake sanmistim, hatam bunlar

Alper said...

hasktr yanitlari verdim.. sınav iptal ;)

Anonymous said...

20'de 17. yanlislardan 2si fake i dogal zannetme(ki Dr. larina iltifat olmus, fakat en kotusu dogali fake zannetme olmus ki arkadasin hakkini yemisim.
guzel tespitler ovgucum, yorumlarin coklugundan da anlayabilirsin sonucu:))
cagdan

Anonymous said...

20'de 20 beklemiştim ama yanılmışım. 18/20

mor gözlük said...

Ben de 20 de 18 yapanlardanım, 20.numara ablamızınkiler maşallah fake sandım.

Ben de Can ve Mehmet gibi memeciyim, ben de kızda ilk memeye bakarım:P